Bedrijfsoverdracht van CaroCare aan ZorgAccent

Redactie team, Brookz | April 4, 2014

Bedrijfsoverdracht

CaroCare en ZorgAccent zijn in hun bedrijfsoverdracht niet over een nacht ijs gegaan. In hun zoektocht om de zorgverlening aan cliënten en de baanzekerheid van medewerkers te garanderen, hebben CaroCare-eigenaren Carolien Stoppkotte en Roland Vermeij diverse zorgorganisaties gesproken voor een overname.
 

‘ZorgAccent sprong er met kop en schouders bovenuit’, aldus het ondernemersduo. ‘De werkwijze van beide organisaties sluit naadloos op elkaar aan. Daarbij biedt het aanzienlijk grotere ZorgAccent meer perspectieven op de lange termijn voor de medewerkers en krijgen cliënten een groter zorgaanbod.’ 

Bedrijf verkopen

Elf jaar geleden richtten Stoppkotte en Vermeij CaroCare op, als protest tegen de grote thuiszorgorganisaties die mensen meer als nummer dan als cliënt behandelden. In snel tempo ontwikkelde CaroCare zich tot een professionele thuiszorgorganisatie.
 

Maar CaroCare had de afgelopen tijd met name last van de strengere regels voor inkoop van het zorgkantoor, waardoor kleine organisaties niet meer kunnen groeien. Stoppkotte en Vermeij: ‘Gaan zitten afwachten past niet bij ons', legt het ondernemersduo de bedrijfsverkoop uit. 'We wilden het in eigen hand houden. Nu kunnen we ons concentreren op onze kleinschalige woonvoorziening voor dementerende mensen.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen