Bedrijfsovername bij Men At Work

Redactie team, Brookz | May 18, 2012

Bedrijf te koop

Het kledingbedrijf is in 1995 opgericht door Marcel van Gelderen. Ruim twaalf jaar later verkocht de directeur-grootaandeelhouder zijn bedrijf aan investeringsmaatschappij ZBG Capital van Frank Zweeger, onder andere eigenaar van JC Rags en Dept.

 

Door die bedrijfsovername moest de jeansketen - met meer dan 50 winkels in Nederland en België - voornamelijk international groeien. Die ambitie is nooit helemaal waargemaakt, waarna Van Gelderen zijn bedrijf weer terug wilde kopen. 

Management buy-out

Het duo Hommelberg en Roelofs kocht het bedrijf van de investeringsmaatschappij via een management buy-out. Van Gelderen is ook betrokken bij de bedrijfsovername, maar op welke manier is nog niet duidelijk. Over de hoogte van het overnamebedrag worden ook geen uitlatingen gedaan.

 

Het trio wil zich met Men At Work vooral richten op die beoogde internationale groei, met een uitbreiding naar Duitsland. Maar er wordt ook geïnvesteerd in het XL-winkelconcept en een betere koppeling tussen de fysieke winkel en de online webshop.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen