Bedrijfsovername branchegenoot door beursgenoteerd Brill

Redactie team, Brookz | January 10, 2014

Bedrijf kopen

Brill, een Leidens beursgenoteerd bedrijf, koopt de wetenschappelijke uitgeefactiviteiten van Hes & De Graaf. De overname betreft internationaal hoog aangeschreven Engelstalige boekenreeksen; in totaal wordt een boekenfonds van ruim 600 titels overgenomen. De jaaromzet hiervan bedraagt ongeveer 500.000 euro.
 

‘De kwaliteit van de uitgaven van Hes & De Graaf is wereldwijd vermaard, niet alleen wetenschappelijk, maar ook qua redactionele en grafische verzorging, zegt ‘directeur Herman Pabbruwe over de bedrijfsovername. ’We zijn er dan ook trots op dit mooie uitgeeffonds te mogen voortzetten en zo onze positie in de geschiedenis van het boek en de cartografie en aanpalende gebieden te kunnen versterken. We zullen de meeste van deze uitgaven zo snel mogelijk ook digitaal op ons platform aanbieden.’

Bedrijfsverkoop

Opgericht in 1971, breidde HES Publishers in 2000 uit met de inlijving van De Graaf Publishers. Beide uitgevershuizen gingen samen verder onder de nieuwe naam Hes & De Graaf Publishers, met uitgaven van wetenschappelijke werken over boeken, de geschiedenis van boeken en de geschiedenis van hun totstandkoming.
 

‘Wij zochten naar een geschikte koper om ons bijzondere fonds te kunnen overnemen en voortzetten en zijn erg blij daar met Brill in te zijn geslaagd’, legt directeur Sebastiaan Hesselink de bedrijfsverkoop uit. ‘Niet alleen is Brill een belangrijke mondiale speler in de cultuurgeschiedenis, zij zijn ook bij uitstek geschikt om ons fonds een digitale toekomst te geven.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen