Bedrijfsovername van schaatsfabriek Raps

2011 M04 6

Hoeveel Maple Skate betaalt voor het volledige aandelenpakket van het Almelose bedrijf, is niet bekend. 

Strategische koop

De overname van Raps is vooral een strategische koop van het Oosternijkerkse bedrijf, waar voormalig marathonschaatser Erik Hulzebosch mede-eigenaar van is. Beide bedrijven vullen elkaar aan in de verschillende marktsegmenten waarin ze actief zijn. Het innovatieve Raps - dat diverse vernieuwingen in de schaats- en skeelersport introduceerde, zoals het haaienpak - heeft een sterke positie in de schaatsmarkt verworven.

Maar los van de schaats- en skeelermarkt biedt de koop van het bedrijf ook mogelijkheden voor Maple Skate tot de sterk groeiende wielermarkt. Sinds enige jaren produceert het Almelose bedrijf wielerschoenen en zet deze af binnen een eigen dealernetwerk. De wielersport is in omvang een veelvoud van de schaats- en skeelermarkt en het distributiekanaal kent een grote overlap met het fietsen.

Bedrijfsovername

Maple Skate is een internationaal gevestigde naam in het shorttrackschaatsen en ook huisleverancier van diverse toplangebaan- en marathonschaatsers. De huidige eigenaren Mark Cuperus en Rik Nijkamp van Raps blijven verbonden aan de nieuwe combinatie, waarvan de naam na de bedrijfsovername waarschijnlijk blijft bestaan.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!