Nederlandse app-maker koopt Utrechtse start-up

Redactie team, Brookz | June 12, 2012

Bedrijf te koop

Met de audiotour-app van iWhisper kunnen bezoekers van een nieuwe stad of museum verhalen en geluiden horen de bij de trekpleister passen, zoals Afrikaanse geluiden en dagelijkse verhalen van bewoners in het Afrika-museum.  Het bedrijf Vooxl overnemen is een logische stap, die grotendeels hetzelfde doet.

 

‘Met Vooxl halen we buitenlandse expertise en mogelijkheden binnen, zegt mede-oprichter Sjoerd Wennekes over de bedrijfsovername. ‘Door dit bedrijf te kopen, opent voor ons de deur om ook op korte termijn in het buitenland te groeien, daarnaast versterkt het onze kansen in de Nederlandse markt.’

Bedrijfsovername

Hoe de Utrechtse onderneming de bedrijfsovername financiert, is niet bekend. iWhisper wil namelijk in de zomer een investeringsronde doen om verdere groei van het bedrijf te ondersteunen en verwacht nog dit jaar winstgevend af te kunnen sluiten.

 

iWhisper won in 2010 de Gouden Impuls - Stimuleringsprijs Economie Utrecht. Na de successen richt de start-up zich op de ontwikkeling van applicaties voor toerisme, evenementen, belevingen en rondleidingen. Vooxl werd begin vorig jaar geboren in Singapore en verhuisde daarna naar Utrecht. Dit bedrijf concentreert zich op audiogidsen voor musea en stadswandelingen, maar dan via smartphone apps.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen