Bedrijfsovername van zes automotive-bladen

Redactie team, Brookz | January 29, 2013

Bedrijfsovername

Met de bedrijfsovername richt het trio een nieuwe uitgeverij op, genaamd Mobility Media. Naast de zes automotive-titels wordt de uitgever ook verantwoordelijk voor de productie van de BOVAGkrant. Hoewel de bladenmarkt al tijden onder druk staat, heeft het management toch een investeerder weten te vinden voor de overname.
 

‘Het is een spannende tijd op het snijvlak van de autobranche en de uitgeverijbranche’, zegt de nieuwe directeur/uitgever Jelle Heidstra van Mobility Media over de bedrijfsoverdracht. ‘Maar het zijn kwalitatief goede titels met elk een sterke positie in de branche. We zijn er van overtuigd dat we als kleine speler in de markt met nieuwe ideeën en initiatieven die positie nog verder kunnen verbeteren.’ 

Bedrijfsverkoop

Voormalig eigenaar Amsterdam RAI - het moederbedrijf van RAI Langfords - zette de uitgeverij in september in de etalage omdat de bedrijfstak structureel rode cijfers schreef. De management buy-out was voor het Amsterdamse bedrijf een ideale oplossing.
 

‘Dat het management graag zelf het stokje wil overnemen, betekent dat er veel vertrouwen is in de toekomst’, legt directeur Hans Bakker van Amsterdam RAI uit over de gedeeltelijke bedrijfsverkoop. ‘Dat geeft ons het vertrouwen dat de continuïteit van de titels en toekomst van de betrokken medewerkers bij hen in goede handen is.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen