Bedrijfsovername zorgt voor grootste lollyfabriek

Redactie team, Brookz | June 15, 2012

Bedrijfsopvolging

Familiebedrijf DéTé had moeite met de bedrijfsopvolging. Een strategische verkoop van het bedrijf aan Holland Foodz bleek de enige oplossing om de continuïteit van het bedrijf te waarborgen.   

‘Samen worden we de grootste lollyproducent in Nederland’, zegt eigenaar Jan Harm Spijkervet van Holland Foodz. Het bedrijf wil blijven groeien, wellicht door meerdere bedrijfsovernames, en de productie de komende jaren verdubbelen.

Bedrijfsovername

Eind augustus vorig jaar nam Holland Foodz al het failliete Rens Joosen Suikerwerken over. Die bedrijfsovername zorgde ervoor dat de ambachtelijke productie van oer-Hollands snoepgoed als de Oosterhoutse Kaneelstok, Willem Stuvé-nougat en de wijnbal voor Nederland behouden bleef.


‘Alles wordt met de hand gemaakt en dat is meteen ook onze achilleshiel’, zei Spijkervet toen over de reden om het bedrijf te kopen. ’Je ziet dat concurrenten hun productie naar China verplaatsen en het daarna toch als Oud-Hollands snoepgoed op de markt brengen tegen veel lagere prijzen.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen