'Bedrijfsovernames in ICT neemt toe'

Redactie team, Brookz | November 23, 2012

Bedrijf verkopen

Het aantal geregistreerde bedrijfsoverdachten kwam uit op 67, tegenover 53 in het tweede kwartaal van 2012 en 60 in het derde kwartaal van 2011. Het is dus een goede tijd voor ICT-ondernemers die hun bedrijf willen verkopen, blijkt uit onderzoek van financieel adviesbureau Mazars Berenschot Corporate Finance (MBCF) en Computable.
 

'In het derde kwartaal zie je een inhaalslag’, zegt senior adviseur Ramon Schuitevoerder van MBCF. ‘In juli en augustus, meestal rustige maanden, zijn bijvoorbeeld ongeveer evenveel deals gesloten als in september.' Volgens hem zou het meespelen dat in het tweede kwartaal het aantal deals was teruggelopen omdat partijen vanwege de onzekere financiële markt er langer over deden om een zaak rond te krijgen.

Bedrijfsovername

Schuitevoerder, die gespecialiseerd is op het gebied van ICT, ziet nadrukkelijk trends en ontwikkelingen op de overnamemarkt. Zo zijn er talloze kleine ICT-bedrijven die zich laten opslokken door grotere spelers.
 

'Er staan veel kleinere bedrijven in de etalage’, aldus de MBCF-adviseur. ‘Bedrijven met een beperkte omvang hebben meer dan eens moeite om economische klappen op te vangen. Ze ontberen voldoende schaal. Dan is een (gedeeltelijke) bedrijfsovername door een grotere partner vanuit de continuïteitsgedachte een verstandige zet. Het is voor de kopervaak een strategische overname om sterker te worden in bepaalde activiteiten.'

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen