Bedrijfsverkoop Pool Trading aan MBI, MBO, en investeerder

2013 M12 30

Bedrijfsverkoop

Pool Trading is een technische groothandel in voornamelijk tweedehands dieselmotoren, generatorsets, onderdelen van dieselmotoren en keerkoppelingen met wereldwijde klanten in onder andere China, Chili en Egypte. Het Sliedrechtse bedrijf heeft vijf aandeelhouders, waarvan twee de dagelijkse leiding hebben en drie aandeelhouders op afstand acteren.
 

Mede-aandeelhouder Henk de Koning verkoopt zijn belang wegens het naderen van de pensioengerechtigde leeftijd. Overname-adviseur Marktlink Fusies & Overnames bedacht uiteindelijk een constructie waarbij mede-oprichter Dirk Blom nog als minderheidsaandeelhouder betrokken blijft; het merendeel van de aandelen komt in handen van de nieuwe eigenaren.

MBI-kandidaat

MBI-kandidaat Erik Boomsma, het zittende management en investeerder MKB Fonds zijn de drie nieuwe aandeelhouders. ABN AMRO is bij de bedrijfsovername betrokken als financier.
 

'Dit zien we meer en meer gebeuren op de overnamemarkt', zegt overnameadviseur Tom Beltman. 'Waar voorheen bij een transactie koper en bank de financiering invulden, zien we nu meer partijen aan tafel om tot een geslaagde transactie te komen. MKB Fonds voelt deze trend goed aan en fungeert steeds vaker als verlengstuk van de bank.'

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!