Bedrijfsverkoop Zoover aan HolidayCheck

Redactie team, Brookz | July 17, 2012

Bedrijfsverkoop

Mede-oprichter Erwin Rooymans van Zoover verkoopt zijn complete aandelenpakket, waardoor het Duitse bedrijf een meerderheidsbelang in handen krijgt. Mede-oprichter Bas Rasker behoudt zijn aandelen in de reisvergelijkingssite, evenals het management. In 2017 wil Tomorrow Focus alle aandelen overnemen.
 

Met de bedrijfsverkoop is een bedrag van 21 miljoen euro gemoeid. ‘Met HolidayCheck kan Zoover haar aspiraties professioneel ontplooien’, zegt Rasker in een persbericht. ‘De tijd is rijp. Zoover heeft een enorm bereik en vertrouwen van de consument, deze stap moet je nu zetten.’

Gedeeltelijke overname

Met de bedrijfsovername moet er meer samenwerking tussen HolidayCheck en Zoover komen. Ook neemt het Duitse bedrijf MeteoVista over, met WeerOnline als Nederlandse dochter. Twee maanden geleden nam Tomorrow Focus door een gedeeltelijke overname een meerderheidsbelang in Tjingo.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen