Best gelezen artikelen 2016 (deel 2)

Redactie team, Brookz | January 9, 2017

In dit tweede deel zetten we de best gelezen artikelen van juli tot en met december 2016 even voor u op een rijtje. Wat opvalt is dat er veel belangstelling is voor overnametrends, waardering, financiering en fiscaal/juridische vraagstukken.   


Juli

EBIT of EBITDA?

Het lijkt er soms op dat de lettertermen EBIT en EBITDA in het MKB vaak willekeurig worden gebruikt. Het is echter goed om te weten wat het verschil is en hoe deze begrippen zijn te manipuleren.

Lees het hele artikel


Augustus

Leaver regelingen 

In vrijwel iedere aandeelhoudersovereenkomst waar een investeerder bij is betrokken, staan zogenaamde ‘leaver regelingen’ opgenomen.

Lees het hele artikel


September

Financiële beoordeling van een bedrijfsovername 

Het financiële onderzoek is een eerste verkenning, vooral gebaseerd op de cijfers uit het informatiememorandum en jaarrekeningen van de afgelopen jaren. Toch kan zo’n eerste evaluatie u veel leren.

Lees het hele artikel


Oktober

Hoe waardeer je een startup? 

Het waarderen van een startup is geen sinecure. Waar bij een volwassen onderneming veelal ook wordt gekeken naar historische gegevens zijn deze bij een startup meestal niet beschikbaar.

Lees het hele atikel


November

Earn-out, wel of niet? 

Waarom zou een koper gebruik willen maken van een earn-out regeling? Wat zijn de risico’s van een earn-out regeling en op welke wijze zou je die risico’s kunnen minimaliseren?

Lees het hele artikel


December

Overnametrends 2017 

Wat kunt u komend jaar verwachten op de Nederlandse overnamemarkt? Brookz zet de belangrijkste trends voor u op een rij.

Lees het hele artikel

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen