Beter Bed neemt BettenMax over

Redactie team, Brookz | October 23, 2015

Europese speler

Beter Bed Holding N.V. is actief in de Europese markt voor slaapcomfort. De activiteiten omvatten detailhandel met in totaal 1.135 winkels via de ketens Beter Bed (Nederland en België), Matratzen Concord (Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk), El Gigante del Colchón (Spanje) en Beddenreus (Nederland).  Beter Bed Holding behaalde in 2014 een netto-omzet van 364 miljoen euro en is sinds december 1996 genoteerd aan Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Small cap Index.

Strategische overname

BettenMax is een discountretailer in matrassen en bedtextiel, die in Oostenrijk met 18 winkels aanwezig is. Met circa 50 medewerkers behaalt BettenMax een jaaromzet van ongeveer €5 mln. De strategische overname van BettenMax past uitstekend volgens bestuursvoorzitter Ton Anbeek in de strategie van Beter Bed om in Oostenrijk marktleider te worden in het ‘value-for-money segment’.  Met deze bedrijfsovername wordt Beter Bed een van de grootste spelers op de Oostenrijkse markt met een landelijke dekking.

Een bedrijf (gedeeltelijk) kopen of verkopen? Kijk op ons overnameplatform

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse