Bettinehoeve overgenomen door Zwitserse Emmi

Redactie team, Brookz | March 15, 2016

Bettinehoeve is naar eigen zeggen de grootste producent van verse en gerijpte geitenkaas in de Benelux. Het in 1982 opgerichte familiebedrijf uit Etten-Leur boekte vorig jaar met 115 medewerkers een omzet van circa €40 mln. De onderneming beschikt over twee productievestigingen en verwerkt dagelijks 150.000 liter geitenmelk, afkomstig van 45 geitenmelkleveranciers. Bettinehoeve is bij deze verkooptransactie begeleid door Van Oers Corporate Finance.

Strategische overname

Emmi staat te boek als de grootste melkverwerker van Zwitserland. Het concern telt in eigen land 25 productievestigingen en boekte in 2014 een omzet van 3,4 miljard Zwitserse frank. Met de overname krijgen de Zwitsers meer greep op de internationale markt van geitenmelk. Emmi deed afgelopen maand nog een volgende stap met de acquisitie van het Amerikaanse Redwood Hill Farm & Creamery. Producten die gebaseerd zijn op geitenmelk winnen aan populariteit vanwege gunstige gezondheidseffecten. 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen