Borgesius neemt Bakkersland over

Redactie team, Brookz | June 7, 2016

Overname verpakt als fusie

Beide bedrijven, met in totaal 20 moderne bakkerijen en ruim 2000 werknemers, gaan door als Borgesius-Bakkersland. Volgens de directeur/eigenaar van Borgesius vormt de nieuwe combinatie ‘vanaf de start een financieel solide bedrijf, dat sterk zal blijven inzetten op excellente bakkerijen met de daarbij behorende investeringen’.

125 jaar geschiedenis

Marktleider Bakkersland heeft de afgelopen jaren een aantal niet-kernactiviteiten afgestoten waaronder de winkels van Multivlaai. Het bedrijf is in 1999 ontstaan na een fusie van tien familiebedrijven. Door het hele land telt Bakkersland vijftien bakkerijen waar ongeveer negentienhonderd mensen actief zijn. De jaaromzet van Bakkersland is 434 miljoen euro. Borgesius is qua omzet goed voor 124 miljoen euro en bij het familiebedrijf zijn ongeveer vijfhonderd mensen werkzaam. De geschiedenis van Borgesius gaat 125 jaar terug. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van deegstukken die in winkels worden afgebakken.

Zelf een bedrijf overnemen? Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen