Bouwbedrijven willen overgenomen worden

2011 M03 23

Het ging daarbij soms om kleinere bedrijven, maar ook vaak om bouwbedrijven met een omzet tot 100 miljoen euro en met 150 man personeel, meldt Het Financieele Dagblad.

Bedrijfsovername

De bouwsector voelt nog altijd naschokken van de wereldwijde economische crisis. 'In de crisisperiode klopte er elke maand wel een bedrijf bij ons aan. En dat gebeurt nog steeds. Het zijn vaak bedrijven die tussen servet en tafellaken vallen', zegt topman Geert Hurks van een van de grootste familiebedrijven in de Nederlandse bouwsector tegen de krant.

Hurks ging niet op hun verzoeken in, onder meer omdat het bouwbedrijf tijdens de crisis zelf een pas op de plaats maakte of omdat de aangeboden bedrijven strategisch niet pasten. Hurks wil dit jaar wel weer het pad van een bedrijfsovername bewandelen, met name in de Randstad.

Informal investors

Vorig jaar zei directeur Carlo van der Weg van Credion dat particuliere investeerders steeds meer bouwprojecten financieren. Zonder deze geldschieters spenderen de banken geen cent aan de bouwsector. Volgens hem is er een trend zichtbaar van de combinatie bank/informal investors voor het financieren van bouwprojecten.

Investeerders redden ook bouwbedrijven van de ondergang. Halverwege november wist Funderingstechnieken P. van 't Wout ternauwernood een faillissement af te wenden. Met behulp van een groep investeerders werd het acute liquiditeitsprobleem van het bouwbedrijf opgelost.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!