Braziliaanse overname voor Van Leeuwen Buizen

Redactie team, Brookz | February 4, 2014

Overname

De strategie van Van Leeuwen - een internationale specialist in stalen buizen en buistoepassingen - richt zich op verdere uitbreiding en versterking van de marktposities in verschillende landen en industriële segmenten door overnames en autonome groei. Het kopen van bedrijven is gericht op het uitbreiden van specialismen en het vergroten van de geografische spreiding van het bedrijf.
 

‘Met de bedrijfsovername van Tubexpress vergroot Van Leeuwen haar geografische spreiding, na recente overnames in bijvoorbeeld Afrika, Azië en de Verenigde Staten’, zegt bestuursvoorzitter Peter Rietberg. ‘Deze strategische overname biedt ons een platform voor groei met name in het olie- en gassegment in Brazilië. Lokale klanten zullen profiteren van het wereldwijde netwerk en de expertise van Van Leeuwen en wij kunnen onze internationale klanten van dienst zijn in Brazilië.’

Bedrijfsoverdracht

Mario Zupo, oprichter/directeur van Tubexpress, blijft na de overname nog twee jaar nauw betrokken bij het bedrijf. Hij blijft werkzaam in het bedrijf de komende 24 maanden om voor een goede bedrijfsoverdracht te zorgen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen