BRIC-economieën op overnamepad

Redactie team, Brookz | February 22, 2011

In 2011 gaan Brazilië, Rusland, India en China actiever op overnamepad dan een jaar geleden, blijkt uit het International Business Report (IBR 2011) van accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton.

Bedrijfsovernames

De 'scores' van deze landen zijn als volgt: Brazilië (47%), Rusland (37%), India (41%) en China (45%). Duidelijk is dat India haar grensoverschrijdende overnameplannen ook in 2011 blijft doorzetten: 40% van de mkb-bedrijven met bedrijfsovername-intenties kiest voor transacties over de grens. Inzet van de Indiase bedrijven is het verwerven van wereldmerken, toegang krijgen tot verre markten en nieuwe technologieën.

De mkb-bedrijven in de andere BRIC-landen kijken naar verhouding veel minder over de grens. Van de bedrijven met acquisitieplannen is dat bij de Russen één op zeven (14%), bij de Brazilianen één op vijf (22%) en bij de Chinezen één op vier (26%). Qua plannen voor een beursgang binnen drie jaar lopen de BRIC-landen duidelijk voorop: ruim vijf keer zoveel (16%) als de rest van de wereld (3%).

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen