BRIC-economieën op overnamepad

2011 M02 22

In 2011 gaan Brazilië, Rusland, India en China actiever op overnamepad dan een jaar geleden, blijkt uit het International Business Report (IBR 2011) van accountants- en adviesorganisatie Grant Thornton.

Bedrijfsovernames

De 'scores' van deze landen zijn als volgt: Brazilië (47%), Rusland (37%), India (41%) en China (45%). Duidelijk is dat India haar grensoverschrijdende overnameplannen ook in 2011 blijft doorzetten: 40% van de mkb-bedrijven met bedrijfsovername-intenties kiest voor transacties over de grens. Inzet van de Indiase bedrijven is het verwerven van wereldmerken, toegang krijgen tot verre markten en nieuwe technologieën.

De mkb-bedrijven in de andere BRIC-landen kijken naar verhouding veel minder over de grens. Van de bedrijven met acquisitieplannen is dat bij de Russen één op zeven (14%), bij de Brazilianen één op vijf (22%) en bij de Chinezen één op vier (26%). Qua plannen voor een beursgang binnen drie jaar lopen de BRIC-landen duidelijk voorop: ruim vijf keer zoveel (16%) als de rest van de wereld (3%).

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!