Broekman Logistics neemt Distribution Masters Int. over

Redactie team, Brookz | March 18, 2016

DMI is een logistieke dienstverlener sinds 1983 en biedt – net als Broekman Logistics – one-stop-shop oplossingen voor klanten in de chemische industrie. Het bedrijf was eigendom van ondernemer Rob Beije, die stopt met werken. Het bedrijf is in 1983 opgericht en werkt voor klanten in de chemische industrie. De locatie in Spijkenisse bedient nationale en internationale opdrachtgevers met alle transport-modaliteiten alsmede de opslag van alle soorten handelsgoederen.

Strategische overname

Broekman telt circa 800 medewerkers, zet jaarlijks € 200 mln om en heeft vestigingen in zeven landen. Door de aankoop breidt Broekman zijn opslagcapaciteit met 10.000 m2 uit. Topman Riemen denkt dat de vraag naar opslag de komende drie tot vijf jaar met zeker 30% toeneemt. Om in die toegenomen vraag te kunnen voorzien, laat Broekman een nieuwe opslagloods bouwen op de Rotterdamse Maasvlakte. Daarnaast wordt er nog eens ruim 22.000 m2 extra ruimte gehuurd voor de opslag van niet-gevaarlijke stoffen op de Maasvlakte. Samen met vestigingen elders in Nederland en de aankoop van DMI komt de totale opslagcapaciteit uit op 260.000 m2.

In samenwerking met BDO Rotterdam heeft BDO M&A uit Utrecht het volledige verkooptraject begeleid.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen