Buko neemt failliet Boon Transport over

Redactie team, Brookz | June 29, 2011

Bedrijf kopen

Buko Services maakt deel uit van de BUKO-groep, een dienstverlenende organisatie actief in met name de bouw- en transportsector en houdt zich ondermeer bezig met het verhuren en verkopen van tijdelijke en semi-permanente huisvesting, transport-, lift- en kraanwerkzaamheden en de verhuur van bouwplaatsvoorzieningen.

De bedrijfsovername van de activiteiten van Boon Transport is 'een welkome aanvulling' op de huidige activiteiten, aldus het persbericht van het Beverwijkse bedrijf. Boon Transport blijft gevestigd op de huidige locatie in IJmuiden en zal als zelfstandige vennootschap verder gaan.

Financieringslast

Boon Transport is in 1889 opgericht en is vanaf de jaren ‘60 gespecialiseerd in de offshore-industrie. Het wagenpark is specifiek uitgerust om offshore-vrachten te vervoeren. Boon Transport was eerder deze week genoodzaakt om faillissement aan te vragen.

In 2007 en 2008 heeft Boon Transport haar wagenpark grotendeels vernieuwd. Na deze investering is de economische crisis ingezet, met als gevolg een krimpende markt in onder andere de offshore-industrie. De combinatie van de dalende omzet als gevolg van de crisis en de hogere financieringslasten van het wagenpark heeft mede geleid tot het faillissement van Boon Transport.

Hoeveel Buko Services op tafel legt voor de activiteiten van Boom Transport, is niet bekend.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen