Capitalmind winnaar Deal of the Year 2015

Redactie team, Brookz | January 21, 2016

Tijdens de nieuwjaarbijeenkomst van de Dutch Corporate Finance Association in Utrecht kreeg Capitalmind de onderscheiding voor haar rol in de overname van de fast food-keten Wok to Walk, een internationale formule door het Japanse horeca-concern Toridoll. De nieuwe eigenaar wil de Wok to Walk -formule internationaal snel verder uitrollen.

Volhardend en tactvol

De vakjury, bestaande uit Peter Paul de Vries van Value8, Pieter Wilde van Antea Participaties en Peter Rikhof van Brookz, was unaniem van mening dat deze overname de meest complexe, creatieve en multidisciplinaire transactie van 2015 was. Juryvoorzitter Peter Paul de Vries: ‘Als adviseur van de Japanse koper slaagde Capitalmind erin om het eerste contact te leggen met de eigenaar en de complexe uitgangssituatie niet verder te compliceren. Het Nederlandse dealteam, wist volhardend maar tactvol de grote fysieke en culturele afstand tussen joodse horecaondernemers met hun hoofdkantoor in Barcelona en de Japanse kopers in Tokyo effectief te overbruggen.’

Multidisciplinaire samenwerking

Pieter Wilde, bestuurslid van de DCFA noemt de winnende transactie een schoolvoorbeeld van waar de beroepsvereniging voor staat. ‘Onze leden zijn Corporate Finance specialisten uit alle disciplines. Zowel fusie- en overnameadviseurs als advocaten, bankiers, fiscalisten en private equity investeerders. De multidisciplinaire samenwerking en kennisdeling tussen deze disciplines staat bij ons hoog in het vaandel. Ik ben er enorm trots op dat onze leden elk jaar weer cases indienen die de hoge kwaliteit van hun dienstverlening en onderlinge samenwerking laten zien.’

De andere genomineerden voor de Award waren Grant Thornton Corporate Finance, dat bemiddelde bij de verkoop van het Rotterdamse Diabeter aan het Amerikaanse Medtronic, en Florijnz Corporate Finance voor de begeleiding van Syncasso, voortgekomen uit de fusie van Incassade met Groenewegen & Partners.


Capitalmind

Capitalmind is een onafhankelijk corporate finance bedrijf, gespecialiseerd in de advisering van mid-market bedrijven, corporates, ondernemers en (PE) investeerders bij het verkopen en kopen van bedrijven, MBO’s, groeifinanciering en debt finance. Met circa vijftig medewerkers in vestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk en Denemarken en Mergers Alliance-partners wereldwijd, adviseert en begeleidt Capitalmind haar opdrachtgevers bij transacties met een omvang tot circa EUR 250 miljoen. 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen