CMI overgenomen door NEP Group

Redactie team, Brookz | July 13, 2015

Strategische overname

Met de bedrijfsovername versterkt NEP zijn positie in Europa. De Amerikaanse onderneming was oorspronkelijk een onderdeel van een lokaal tv-station in Pennsylvania (WNEP, een dochterbedrijf van ABC) en is nu net als CMI gespecialiseerd in de registratie van grote sportwedstrijden en andere live-evenementen. Ook is het eigenaar van tv-studio's in de Verenigde Staten, Europa en Australië. NEP kwam in 2013 in handen van de private-equitypartij Crestview Partners. Eind vorige maand diende het een aanvraag in voor een beursgang in New York. 

Verlieslatend

Hoewel CMI met een jaaromzet van bijna € 100 mln en meer dan zevenhonderd werknemers een grote onderneming is in Hilversum, opereert het vooral onder de radar. In het najaar van 2013 kwam het even in publicitaire storm terecht. Het Financieele Dagblad meldde toen dat investeringsmaatschappij Bencis, sinds 2010 eigenaar van de meerderheid van de aandelen, topman Van Genderen uit zijn functie had gezet, omdat de financiële resultaten van zijn bedrijf tegenvielen. CMI is al enkele jaren verlieslijdend. Onder een nieuwe leiding sneed de dienstverlener al fors in zijn activiteiten. Het nettoverlies bedroeg in 2014 € 2,3 mln op een omzet van ruim € 97 mln.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse