Dactique overgenomen door Noorse concurrent

2011 M05 12

De Noren nemen een meerderheidsbelang van 51% in het Enschedese bedrijf. De samenwerking met Dactique versterkt de positie van itslearning verder als één van de wereldleiders op het gebied van leerplatformen met rond de 180 medewerkers en miljoenen gebruikers.

 Online leerplatform

Momenteel biedt Dactique, naast onderwijskundige ondersteuning, twee producten aan op de Nederlandse onderwijsmarkt: Dapter, een persoonlijke leeromgeving en e-portfoliosysteem, en Teletop, een geavanceerd leerplatform. Deze producten hebben gecombineerd in totaal rond de 400.000 gebruikers.

De toekomstige werkzaamheden blijven uitgevoerd worden vanuit Enschede en ook de directie blijft ongewijzigd. Dactique en itslearning werken gezamenlijk verder aan het samenbrengen van de beste eigenschappen van hun beider leerplatformen. Daarnaast wordt Dapter verder doorontwikkeld.

Internationaal bedrijf

Itslearning was sinds 2004 actief in Nederland via een reseller. Het bedijf werd in 1999 opgericht met hoofdkantoor in Bergen, Noorwegen en kantoren in Nederland, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Engeland en de VS. Circa 180 medewerkers.

Als resultaat van de acquisitie worden de huidige activiteiten van Dactique en itslearning in Nederland ondergebracht bij Dactique, dat dientengevolge wordt omgedoopt in "itslearning Nederland B.V.".

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!