Daelmans Banket neemt branchegenoot over

Redactie team, Brookz | May 23, 2011

Hoeveel Daelmans Banket betaalt voor de het aandelenpakket van De Molen's Banket en op welke manier de bedrijfsovername gefinancierd wordt, is niet bekend.

Bedrijfsovername

Daelmans Banket is in Nederland marktleider in kokos- en gevuld bladerdeegbanket en wereldwijd in stroopwafels. Algemeen directeur Thijmen Peter de With van de Nieuwkuijkse onderneming ziet de bedrijfsovername als een 'mooie aanvulling op het huidige assortiment'. Met de overname van De Molen's Banket vindt tevens een verdere consolidatie van de marktpositie plaats.


De Molen's Banket produceert gevulde producten als speculaas en gevulde koeken voor retail en out-of-home en is marktleider in speculaasbrokken. De eigenaren van De Molen's Banket geven aan in de gegeven omstandigheden tevreden te zijn met de overname. 'Wij hebben ons op tijd gerealiseerd dat we schaalgrootte misten om verder te expanderen', aldus de directie van het Scherpenzeelse bedrijf.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen