Mazars wint Deal of the Year Award

Redactie team, Brookz | January 22, 2020

Het corporate finance-team van Mazars heeft tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Dutch Corporate Finance Association (DCFA) de jaarlijkse Deal of the Year-award binnengesleept.

Mazars wist de prijs te winnen voor haar rol in de bedrijfsverkoop van Flexfactory aan Actual Leader Group. De vakjury, bestaande uit Hans Biesheuvel (Ondernemend Nederland), Peter Rikhof (Brookz) en Pieter Wilde (Antea Participaties) was unaniem van mening dat deze overname de meest complexe, creatieve en multidisciplinaire transactie van 2019 was.

Vraag nu het stappenplan bedrijfsverkoop aan

Verkoopproces

Flexfactory is het moederbedrijf van uitzenders als Match4U, Fides, Uitzendgroep, Seesing Personeel en Aelbers Personeel. Deze ondernemingen behaalden over het jaar 2018 een gezamenlijke omzet van ruim honderd miljoen euro. Door deze bedrijfsovername heeft het Franse Actual Leader Group belangrijke stappen gezet om uit te groeien tot een pan-Europese speler.

Het verkoopproces van Flexfactoy kende de nodige hobbels. Zo wist een grote investment bank in eerste instantie geen geschikte koper te vinden. Daarna klopte het Doetinchemse bedrijf aan bij Mazars, dat via het internationale netwerk de ideale koper in Frankrijk vond. Bij de eerste ontmoeting tussen koper en verkoper was het love-at-first-sight.

Multidisciplinair

‘Onze leden zijn corporate finance-specialisten uit alle disciplines’, zei bestuurslid Wilde van de DCFA tijdens de uitreiking. ‘Zowel fusie- en overnameadviseurs als advocaten, bankiers, fiscalisten en investeerders. De multidisciplinaire samenwerking en kennisdeling tussen deze disciplines staat bij ons hoog in het vaandel. Ik ben trots dat onze leden elk jaar weer cases indienen die de hoge kwaliteit van hun dienstverlening en onderlinge samenwerking laten zien.’

De andere genomineerden voor de DCFA Deal of the Year waren Aeternus met de verkoop van Knapen Trailers aan Krone en Van Oers met de verkoop van AED Partner aan SK FireSafety Group.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Maak van je bedrijfsverkoop een succes met het Brookz-stappenplan Verkoop je bedrijf in 7 stappen!

* Verplicht veld