Deel Beins Travel alweer overgenomen

Redactie team, Brookz | June 23, 2011

Concept uitrollen

Disma Reizen, dat eerder dit jaar met haar reiswinkel in Tilburg de titel 'beste reisbureau van Nederland' won, heeft met de bedrijfsovername van Beins vijf reisbureaus in handen. De jury prees onder meer het innovatieve nieuwe winkelconcept, waar de klant vanaf het moment van binnenkomst zijn reis beleeft en verleid wordt tot het boeken van een droomvakantie.

‘Dit concept willen we verder ontwikkelen en uitrollen’, verklaart directeur Werner van Disseldorp van Disma Reizen de strategische overname. ‘De koop van Beins Travel zal hierin zeker een rol gaan spelen.’

Bedrijfsovername

De bedrijfsovername van Beins Travel Group, eigenaar van CheapTickets, is opvallend. Vorige maand fuseerde de reisorganisatie nog met het door John Fentener van Vlissingen opgerichte BCD Holdings, eigenaar van Vliegwinkel, BudgetAir, Vayama en Flugladen. Met de nieuwe organisatie Travix moest de nieuwe reisgigant meer marktaandeel veroveren in Europa en Azië.

CheapTickets en Vliegwinkel beconcurreerden elkaar stevig in Nederland. Beide online aanbieders claimen in ons land marktleider te zijn op basis van aantal verkochte tickets. Maar om internationaal mee te doen, was een fusie onvermijdelijk.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen