Dijkstra Plastics neemt HK Plastics over

Redactie team, Brookz | March 24, 2016

Strategische overname

Dijkstra Plastics is in 1977 opgericht door Rienk Dijkstra. Inmiddels is het familiebedrijf, onder leiding van zoon Auke Dijkstra (2e generatie), uitgegroeid tot een multinational met ruim 125 medewerkers. De onderneming is specialist in het spuitgieten en bedrukken van kunststof containers voor vele verpakkingstoepassingen. Met de overname versterkt Dijkstra Plastics haar positie als leverancier van kunststof verpakkingen. De strategische overname zorgt voor meer volume, waardoor Dijkstra Plastics beter in staat is te concurreren tegen Europese spelers in de kunststof verpakkingsindustrie. Bij de overname is Dijkstra Plastics geadviseerd door Sherpa-IC en Factor Bedrijfsovernames.

Familiebedrijf

HK Plastics is van oorsprong een familiebedrijf met meer dan veertig jaar ervaring in de verpakkingsindustrie en heeft circa 50 werknemers in dienst. Tot de overname was HK Plastics onderdeel van de BERDAL Groep, gespecialiseerd in rubberartikelen voor industrie en consument. De BERDAL Groep concentreert zich na de verkoop op haar huidige activiteiten, met name binnen de bouw gerelateerde productie.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse