Drietal doet management buy-in bij Itris

Redactie team, Brookz | July 11, 2014

Management buy-in

Itris is een dienstverlener op het gebied van ICT-oplossingen voor de woningcorporatiesector. De onderneming uit Capelle aan den IJssel is de afgelopen jaren flink gegroeid en is het tijd voor een vernieuwingsslag. Via een management buy-in krijgen Rob van der Salm, Ad van der Leeden en Pim Kamstra de aandelen in houden, die ze overnemen van de vijf oude aandeelhouders.
 

Het trio heeft jarenlange ervaring als ICT-ondernemer bij onder andere Caci, Chronotech en Decade. De voormalige aandeelhouders van Itris blijven nauw betrokken en krijgen waarschijnlijk een adviseursrol binnen de organisatie. De bedrijfsovername wordt meegefinancierd door informal investor Bob Jansen.
 

‘Wij zijn de enige leverancier met 100 procent focus op woningcorporaties’, zegt Kamstra. ‘Wij willen dan ook als Nederlandse speler doorgroeien naar de top 3 in het segment. Er liggen absoluut kansen voor ons. Wij spelen in op de digitale dienstverlening aan de huurder en bieden hiervoor een uitgebreide lokaal intensieve, dus Nederlandse, totaaloplossing.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen