Dutch Bakery neemt branchegenoot over

Redactie team, Brookz | April 3, 2017

Dutch Bakery

Dutch Bakery is de Nederlandse marktleider in afbakbrood en broodsnacks. Het bedrijf is in 1936 opgericht en heeft bakkerijen in Alkmaar, Eindhoven, Tilburg en waalwijk. Dutch Bakery is gespecialiseerd in thuis-afbakbrood en realiseert jaarlijks een omzet van 100 miljoen euro. Het bedrijf biedt werkgelegenheid aan circa 400 mensen.

Bedrijfsovername

PB BAKE OFF werd in 1991 opgericht door Peter van der Breggen en is gespecialiseerd in viennoiserie (luxe zoete broodjes), croissants en kaasstengels. De bedrijfsovername, die Dutch Bakery de beschikking geeft over belangrijke extra productiecapaciteit, kwam tot stand in samenwerking met het Amsterdamse Standard Investment. Standard Investement is een in 2004 opgerichte, op het Nederlandse en Belgische MKB gerichte investeringsmaatschappij. Standard Investement beheert een portefeuille van vijftien bedrijven met in totaal ruim 3.000 medewerkers en een omzet van circa 400 miljoen euro. 

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen