Dutch Learning Company verkoopt weer belang aan investeerder

Redactie team, Brookz | December 5, 2014

Investeerder

Dutch Learning Company (DLC) is de grondlegger van de eerste en inmiddels grootste online aanbieder van EHBO-cursussen in Nederland, iedereenEHBO.nl. DLC biedt EHBO-cursussen volgens het principe van blended learning: de theorie kan men thuis via e-learning bestuderen.

Het Rotterdamse bedrijf is een Deloitte Fast50-groeibedrijf in Nederland en behoort het tot de Fast500 van EMEA. Daarom stapte exact een jaar geleden RTL Ventures in DLC, toen voor 37,3 procent. Nu neemt de investeringsmaatschappij een meerderheidsbelang, waardoor de onderneming de producten voor zowel de zakelijke markt als de consument kan uitbouwen.

Bedrijfsverkoop

‘E-learning en e-health zijn twee groeimarkten waar een belangrijk deel van onze aandacht naar uit gaat’, legt directeur Nicolas Eglau van RTL Ventures de participatie uit. ‘DLC brengt deze twee werelden op een innovatieve wijze samen. Onze investering wordt aangewend om verdere groei van het bedrijf te versnellen.’

Met deze nieuwe bedrijfsverkoop verlaat oprichter en ondernemer Eugène Kuipers Dutch Learning Company. ‘Ik ben een serie-ondernemer in hart en nieren. Daar waar ik kansen zie, haak ik op in. DLC is in drie jaar tijd uitgegroeid van een onderscheidend concept tot de grootste online aanbieder van EHBO-cursussen in Nederland. Net als het bedrijf ben ik klaar voor the next step.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen