Ecart neemt Minox Software over

Redactie team, Brookz | January 12, 2015

Succesvolle deelneming

Ecart, met textiel­magnaat Jan Zeeman als bekendste deelnemer, heeft van oudsher altijd breed geïnvesteerd maar is de laatste tijd het accent gaan verleggen naar de IT. Dit is mede ingegeven door het succes dat Ecart heeft gehad met BVA Auctions, dat met toepassing van IT is uitgegroeid tot het grootste internetveilinghuis in Nederland. Na vijf jaar is deze participatie in september 2014 verkocht aan Bencis Capital met een nettorendement van 57,3% per jaar. Het is een van de grootste klappers uit de ruim twintigjarige geschiedenis van Ecart.

ICT boom

Na de dotcom-bubble van rond de eeuwwisseling zijn softwarebedrijven de laatste tijd weer flink in trek bij investeringsmaatschappijen. Zo maakte Main Capital vorige week bekend voor 2 miljoen euro een meerderheidsbelang te hebben verworven in softwarehuis OnGuard, terwijl het Friese Newion Investments in 24iMedia, een ontwikkelaar van tv-app’s, stapte. Anders dan Main Capital en Newion Investments blijft Ecart een algemeen participatiefonds met gespreide belangen in onder meer detachering, verpakking en facilitaire dienstverlening. Daarvoor heeft Ecart 30 miljoen euro in in beheer, bijeengebracht door dertig gefortuneerde (oud)ondernemers. Sinds de oprichting in 1993 komt het gemiddelde nettorendement uit op 11% per jaar. In de crisisjaren bleef het resultaat achter door een lagere waardering van de portefeuille en twee faillissementen, te weten Giralis (behandeling van dyslexie) en handelsonderneming Atlas Magnetics. Ook moest Ecart met verlies afscheid nemen van De Vrijbuiter, een keten van kampeerwinkels.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen