Eerste overname Nederlandse start-up in Azië

Redactie team, Brookz | May 13, 2014

Overname

Gebruikers kunnen met RingCredible bellen via wifi, 3G en 4G. Hiermee is de Nederlandse start-up een concurrent van onder andere Skype en speelt het in op de trend van gratis online gesprekken. Zo werkt het Breukelense bedrijf zonder abonnement of belbundels, maar naar veel landen bellen voor nog geen 1 cent per minuut.
 

‘Azië was lastig voor ons om een goede voet aan de grond te krijgen’, zegt directeur Hans Osnabrugge tegen NUzakelijk.nl. ‘Nu ligt het open voor ons. Met de overname van het in Hongkong gevestigde Yeloworld staat RingCredible ook op het punt de Aziatische markt te veroveren.’

Investeerders

Nog geen vier maanden nadat de magische grens van één miljoen gebruikers werd doorbroken volgt ook de grens van twee miljoen gebruikers, mede te danken aan de overname van concurrent Yeloworld. Niet alleen de downloads, maar ook het gebruik stijgt explosief.


Om stevig door te groeien, kijkt Osnabrugge nog naar overnames in het Midden-Oosten omdat RingCredible in dat gebied nog geen grote marktpositie heeft. Om alle bedrijfsovernames te financieren is de directeur ook op zoek naar investeerders voor een kapitaalbehoefte van één tot anderhalf miljoen euro.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen