Eimskip neemt Jac. Meisner Internationaal over

Redactie team, Brookz | January 19, 2015

Eimskipafélag Íslands ('IJslandse Stoombootmaatschappij'), opgericht op 17 januari 1914, is de oudste rederij van IJsland. In de beginjaren richtte de onderneming zich enkel op het vervoer van en naar IJsland. Inmiddels is Eimskip gespecialiseerd in het vervoer van temperatuur gecontroleerde ladingen over de gehele wereld en is de onderneming genoteerd aan de OMX Iceland 15-index. Eimskip is gevestigd in 17 landen wereldwijd en biedt services aan binnen de gehele logistieke keten, waaronder de kwijting van vissersvaartuigen, transport, opslag en distributie, voorraadbeheer, douaneformaliteiten, et cetera.

Nicheplayer

Jac Meisner Internationaal Expeditiebedrijf is al bijna 50 jaar gespecialiseerd in het afhandelen van import-veterinaire producten en douaneactiviteiten, maar ook in koelopslag en koeltransport door heel Europa. Het bedrijf – 12 medewerkers – was een belangrijke pionier in de koeltransport-sector en is met bijna 50 jaar ervaring nu één van de marktleiders in deze branche geworden in het gekoeld vervoeren van oa. wild, pluimvee, vis en kikkerbillen.

Strategische bedrijfsovername

Door de bedrijfsovername en het aanblijven van Dick Weijgertz als managing director, is het voor Eimskip mogelijk haar kennis omtrent de expediteursactiviteiten te verdiepen, haar klantenbestand uit te breiden en optimaal gebruik te maken van een aantal mooie cross selling kansen.

 Bij de bedrijfsovername werd Eimskip geadviseerd door Baker Tilly Berk Corporate Finance uit Utrecht.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen