Elektronicabedrijf Halin in Belgische handen

Redactie team, Brookz | December 22, 2011

Halin Group is evenals Connect Group een elektronica -mechatronica subcontractor voornamelijk actief in de Nederlandse markt. De groep stelt ongeveer 120 mensen te werk in Veldhoven en realiseert op jaarbasis een omzet van ongeveer 20 miljoen euro.

Bedrijfsverkoop

‘De beschikbaarheid van productiecapaciteit in Oost-Europa en de bredere technologiebasis van de Connect Group helpen ons in het verder uitbouwen van onze organisatie in Nederland’, legt directeur Martin Saris de bedrijfsverkoop uit.

‘Uit onze gesprekken met het management van Connect Group blijkt duidelijk dat we beide een win-win situatie creëren door het samenvoegen van onze bedrijven. Dit was voor ons heel belangrijk bij de keuze of we onderdeel wensten te worden van Connect Group.’

Strategische overname

De bedrijfsovername van Halin Group betaalt het Belgisch beursgenoteerde bedrijf door een bancaire financiering. Wel stijgt de schuldenlast van Connect Group door de strategische overname van 34 naar 39 miljoen euro.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen