Eternal Sun neemt Spire Solar over

Redactie team, Brookz | January 26, 2016

Strategische overname

Spire Solar is marktleider in het leveren van testapparatuur voor zonnepaneelfabrikanten. Met de overname door Eternal Sun is de Yes!Delft-startup (anno 2011) volgens directeur Chokri Mousaouij wereldwijd een van de grootste spelers in de markt voor zonnesimulatoren geworden. Eternal Sun had een goede positie bij universiteiten met zijn kunstmatige zonnen, via de Amerikanen krijgt het nu ook stevige voet aan de grond in de industrie.

Kapitaalinjectie

Voor de overname heeft Eternal Sun een tweede kapitaalinjectie ontvangen van haar huidige investeerder, het Belgische familiefonds Vermec NV. Spire Corporation maakt sinds 1982 zonlichtsimulatoren, waarvan er wereldwijd honderden werden verkocht Het bedrijf zal onder Spire Solar blijven opereren met het hoofdkantoor in Boston. Het regionale kantoor voor Azië gevestigd in Taiwan is onderdeel van de overname.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen