Redactie team, Brookz | February 23, 2016

Montesquieu Finance is in 2003 opgericht door drie mensen die afkomstig waren uit de bankwereld. Het bureau verstrekt onafhankelijk advies aan bedrijven, publieke organisaties en institutionele beleggers over financieringsvraagstukken en het inzichtelijk maken en beheersen van rente- en valutarisico's. Bij het in Maastricht gevestigde adviesbureau werken 30 mensen, die allemaal overgaan naar EY.

Strategische overname

De overname van Montesquieu past in een trend bij de grote accountants- en advieskantoren: zij versterkten de afgelopen jaren hun adviesactiviteiten onder andere door de acquisitie van adviesbureaus. EY maakte in januari van dit jaar bekend de data-analist i3 over te nemen. Juni vorig jaar werd van Integrc overgenomen, een adviesbureau op het gebied van ondernemingsbestuur, risicobeheersing en compliance.

Blijvende betrokkenheid

Een van de oprichters, Angelique Paulissen, treedt als partner toe tot EY. Medeoprichter Joep Munten vertrekt en gaat verder met een nieuwe onderneming. De derde eigenaar, Ralph Poulssen, blijft betrokken als executive director. Over de aankoopprijs maakt EY niets bekend. Montesquieu had volgens de meest recente financiële gegevens (2014) een balanstotaal van ruim € 1 mln, en maakte in 2014 een winst van € 463.000.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen