Eye Media Television verkoopt aandelen aan investeerder

Redactie team, Brookz | July 1, 2014

Bedrijfsovername

Eye Media Television is producent van televisieprogramma’s en -formats, waaronder LifestyleXperience (RTL4), Ondernemend Nederland (RTL7), Woon-TV (RTL4), LifestyleXperience Plus (RTL4) en Lekker Leuk Leven (SBS6). Daarmee is Eye Media in vijf jaar tijd uitgegroeid tot marktleider in Nederland in dit type programma’s.

‘Wij maken televisie bereikbaar voor het MKB’, zegt oprichter Ramon van Daalen over de gedeeltelijke bedrijfsovername. ‘Waar voorheen televisie voor de kleinere ondernemer onbereikbaar was, hebben wij ervoor kunnen zorgen dat deelname aan een landelijk televisieprogramma laagdrempeliger en aantrekkelijker is.’

Investeerder

Investeerder Antea neemt een aandelenbelang van 44 procent in het mediabedrijf, de resterende aandelen blijven in de handen van Van Daalen. ‘Eye Media is een succesvolle speler in een interessante groeimarkt’, legt Pieter Wilde van Antea uit. ‘De reclamebestedingen van adverteerders op televisie nemen nog steeds toe en je ziet een verschuiving van print naar tv. We zien verdere groeikansen voor dit mediabedrijf door uitbreiding van formats en door internationalisatie.

De ambitie van beide partijen na het groeikapitaal is om nieuwe formats te bedenken en de stap naar het buitenland te maken. Eye Media Television komt met een nieuw zakenprogramma op RTL 7, een programma over duurzaamheid en een tweede woonprogramma op SBS 6. Van Daalen: ‘Ons doel is in een land in vijf jaar tijd net zo groot te worden als we nu in Nederland zijn.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen