Facebook neemt Nederlandse softwareontwikkelaar over

2011 M06 15

Hoeveel het Amerikaanse bedrijf betaalt voor het volledige aandelenpakket, is niet bekend.

Intellectuele overname

Sofa is vooral bekend vanwege de Mac-applicaties Kaleidoscope en Versions. Opmerkelijk is dat beide programma's niet bij de overname door Facebook hoort. Ook de applicaties Check Out en Enstore vallen buiten de koop en worden overgenomen door joint-venture partner Acclivity.

Daardoor krijgt de koop van de social network-gigant vooral het karakter van een creatieve en intellectuele overname. 'We zullen er voor zorgen dat we een beetje van onze typische Hollandse cultuur bij Facebook zullen inbrengen', schrijft Sofa op de weblog. 'Facebook heeft veel talent in huis en een fantastische cultuur. We voelen ons zowel uitgedaagd als op ons gemak en kunnen hier echt dingen gedaan krijgen.' 

Bedrijfsovername

Sofa verhuist door de overname naar het Amerikaanse Palo Alto, waar het hoofdkantoor van Facebook staat. Hoeveel medewerkers van het Amsterdamse bedrijf de stap over de Atlantische Oceaan maken, is niet duidelijk.

'We zijn onder de indruk van het werk van Sofa, van hun Mac- en websoftware en van hun interfaces', zegt design-directeur Kate Aronowitz. De bedrijfsovername door Facebook past in de internationale strijd om goede ontwerpers en softwareontwikkelaars. De koop past ook in de trend waarbij het internetbedrijven niet zozeer gaat om de huidige programma’s van een bedrijf in te lijven, maar het vooral om de mensen en hun kennis gaat.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!