Failliet Rens Joosen in handen van Holland Foodz

Redactie team, Brookz | August 25, 2011

De bedrijfsovername werd vrijdag 19 augustus afgewikkeld en maandag 22 augustus kon de fabriek alweer opstarten. Directeur-eigenaar Jan Harm Spijkervet van Holland Foodz is blij met de supersnelle transactie. "Dit zijn producten die horen bij ons erfgoed. Die moeten voor Nederland beschikbaar blijven."

Concurrentie

Joosen was de enig overgebleven Nederlandse producent van de Oosterhoutse kaneelstok, die al sinds 1894 wordt gemaakt. De nougat die Willem Stuvé in 1870 tijdens zijn werk in een Frans restaurant bij toeval maakte is zelfs nog ouder. Bij Rens Joosen wordt dat snoepgoed nog steeds op een ambachtelijke manier gemaakt.

"Alles wordt met de hand gemaakt en dat is meteen ook onze achilleshiel", zegt Spijkervet. "Je ziet dat concurrenten hun productie naar China verplaatsen en het daarna toch als Oud-Hollands snoepgoed op de markt brengen tegen veel lagere prijzen."

Bedrijfsovername

Holland Foodz is leverancier van vele soorten snoep waaronder de Sweetz-lollies. Met de strategische overname is de snoepfabriek in één klap marktleider in lolly`s, kaneelstokken en wijnballen. Spijkervet ziet genoeg mogelijkheden om Rens Joosen Suikerwerken rendabel te laten draaien. "Er zit voldoende muziek in om er wel een succes van te maken."

Joosen bedient niet alleen de Nederlandse snoepwinkels en snoepkramen op kermissen en attractieparken, het bedrijf exporteert zijn snoepgoed ook naar landen als Australië, Canada, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika, waar geëmigreerde Nederlanders snakken naar een echt Hollandse kaneelstok of een stuk nougat.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen