Failliet Sweex in handen van Nedis

Redactie team, Brookz | May 27, 2014

Bedrijfsovername

Sweex wordt weer nieuw leven ingeblazen. De failliete boedel wordt overgenomen door Nedis, een groothandel op het gebied van consumentenelektronica en -accessoires.  Dat betekent dat de handelsnaam, de merkregistraties, het klantenbestand, het artwork en de packaging gekocht is.

'Leon Planken had echt een prachtig bedrijf opgebouwd, maar zich teveel geconcentreerd op Yarvik’, legt directeur Richard den Dool de bedrijfsovername uit aan Quote. ‘Daardoor is de aandacht voor Sweex in de laatste jaren verslapt en daar heeft het merk onder geleden. Dat proces willen we nu snel omkeren.’

Failliet

Sweex werd vorige maand failliet verklaard. Eigenaar Leon Planken wijt de ondergang aan het hoge aantal terugzendingen van tablets en smartphones, die het bedrijf onder de Yarvik-merknaam verkocht. Ook zou de slechte financiële situatie aan mismanagement te wijten zijn.

‘Ik heb me in één ding vergist: dat de retouren in deze apparatencategorie veel hoger zijn dan bij onze andere producten. We kregen 15 procent terug’, aldus de Sweex-topman. Het bedrijf zou 4 miljoen euro aan retourkosten te verwerken hebben gehad. Gecombineerd met de te lange betaaltermijnen van klanten, lukte het Sweex niet meer uit de rode cijfers te komen.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen