Failliet Sweex in handen van Nedis

2014 M05 27

Bedrijfsovername

Sweex wordt weer nieuw leven ingeblazen. De failliete boedel wordt overgenomen door Nedis, een groothandel op het gebied van consumentenelektronica en -accessoires.  Dat betekent dat de handelsnaam, de merkregistraties, het klantenbestand, het artwork en de packaging gekocht is.

'Leon Planken had echt een prachtig bedrijf opgebouwd, maar zich teveel geconcentreerd op Yarvik’, legt directeur Richard den Dool de bedrijfsovername uit aan Quote. ‘Daardoor is de aandacht voor Sweex in de laatste jaren verslapt en daar heeft het merk onder geleden. Dat proces willen we nu snel omkeren.’

Failliet

Sweex werd vorige maand failliet verklaard. Eigenaar Leon Planken wijt de ondergang aan het hoge aantal terugzendingen van tablets en smartphones, die het bedrijf onder de Yarvik-merknaam verkocht. Ook zou de slechte financiële situatie aan mismanagement te wijten zijn.

‘Ik heb me in één ding vergist: dat de retouren in deze apparatencategorie veel hoger zijn dan bij onze andere producten. We kregen 15 procent terug’, aldus de Sweex-topman. Het bedrijf zou 4 miljoen euro aan retourkosten te verwerken hebben gehad. Gecombineerd met de te lange betaaltermijnen van klanten, lukte het Sweex niet meer uit de rode cijfers te komen.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!