Familie Bijlsma neemt VMT Products over

2015 M06 1

VMT Products legt zich sinds 1958 toe op engineering, productie en verkoop van technische halffabricaten en eindproducten, gebaseerd op kunststoftechnologie. Het bedrijf uit Heerde is in in 1958 gestart als model- en matrijzenmakerij. Het was vanaf het begin een echt familiebedrijf en heeft inmiddels 40 werknemers en een omzet van meer dan 3 miljoen euro.

Management buy-out VMTY

In 2005 heeft ondernemer Jacco Lammers middels een management buy-out de onderneming overgenomen. Lammers werd november vorig jaar benaderd met de vraag of hij zijn bedrijf wilde verkopen. Na een oriënterend gesprek kwam Lammers tot de conclusie dat hij het bedrijf heeft uitgebouwd tot een bepaald niveau, maar dat hij een nieuwe generatie graag de kans geeft het verder uit te bouwen. Hij richt zich de komende jaren meer op zijn andere bedrijf, TechniRub.

Bedrijfsverkoop Bijlsma

In 2012 verkocht Bonne Bijlsma zijn bedrijf in de industriële filters aan een grote Amerikaanse strateeg. Onlangs besloot hij dat het tijd was om zijn ondernemerskwaliteiten opnieuw in te zetten, hierbij ondersteund door zijn zonen Jasper en Jeroen. Jasper heeft een technische achtergrond en was voor de overname werkzaam als projectmanager in de techniek. Jeroen heeft een financiële achtergrond als accountant en werkte als consultant voor operationele vraagstukken rondom herstructureringen en fusies en bedrijfsovernames

Uitbouwen familiebedrijf

De familie Bijlsma zal zich de komende jaren gaan richten op het verder uitbouwen van hun nieuwe familiebedrijf. Overnames van andere partijen zijn aanstaande, het bedrijf verwacht dit jaar nog minimaal een overname af te ronden. De familie Bijlsma werd in het traject bijgestaan door Marktlink Fusies & Overnames, die hiermee de tweede succesvolle Family Buy-in in korte tijd realiseert. 

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!