Familie koopt eigen bedrijf terug

Redactie team, Brookz | June 10, 2011

Nog geen jaar duurde de overname van Bencis Capital Partners. In april 2010 kreeg de investeringsmaatschappij 70 procent van de aandelen van staalbedrijvenconglomeraat Smulders Groep in handen. 

Bedrijfsopvolging

Veertien maanden later neemt Geert Smulders met twee broers weer een van de vier divisies van Smulders Groep over van Bencis.

'Geert Smulders kon moeilijk afscheid nemen van wat hij 45 jaar geleden heeft gecreëerd', zegt zijn financieel directeur Cor Huijbers tegen Het Financieele Dagblad. Bovendien wilde de 70-jarige oprichter de bedrijfsopvolging regelen met het oog op de toekomst. 'En het onderdeel was ook nog eens aantrekkelijk geprijsd.'

Bedrijfsovername

Door de huidige bedrijfsovername wordt de overgenomen divisie, die metalen constructies voor hallen, kantoren, trappen en bruggen levert, gesplitst. In de nieuwe opzet is Geert Smulders de enige aandeelhouder en directeur. Huijbers wordt zijn financieel directeur. Het is de bedoeling dat op termijn zoon Mark Smulders de leiding van het bedrijf op zich neemt.

De drie eerder verkochte divisies blijven voor 70 procent in handen van investeerder Bencis. De familie Smulders blijft aan boord als minderheidsaandeelhouder met 30 procent.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen