Familieoverdracht International Innovation Company

Redactie team, Brookz | July 14, 2016

International Innovation Company is een internationale producent en distributeur van innovatieve praktische consumentenproducten. Het familiebedrijf uit Delfgauw is opgericht in 1986 toen Bernd Schneider, oprichter van Vacu Vin, op het idee kwam van de Vacuum Wine Saver. Dit innovatieve product wordt thans in meer dan 35 miljoen huishoudens gebruikt over de gehele wereld.

Ideeënfabriek

Het bedrijf kan vandaag de dag het beste worden omschreven als een “Ideeënfabriek” die wereldwijd in meer dan 85 landen levert aan distributeurs en grote retailers, zoals supermarkten, warenhuizen, online retailers en natuurlijk ook de horeca. Daarnaast worden er ook tailormade producten ontwikkeld voor bedrijven uit diverse branches, waarbij de onderneming min of meer een “one-stop-shopping” partner voor innovatie is geworden.

Nieuwe generatie

Sinds 1999 is Patrick Schneider werkzaam binnen het familiebedrijf en de laatste 10 jaar als CEO. Hij brengt nu alle activiteiten samen onder de naam Dutch Creative Brands, een concept dat de creativiteit en oorsprong duidelijk kenbaar maakt. Ook vervult de onderneming een sterke sociale functie door al ruim 30 jaar werk te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel zijn er 140 van dat soort werknemers werkzaam in het bedrijf. De overname en financiering werd begeleidt door fusie- en overnamespecialist Marktlink.

Zelf een bedrijf overnemen? Bekijk hier het aanbod bedrijven te koop

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen