Fitland koopt 19 fitnesscentra van Achmea

2014 M06 27

Bedrijfsverkoop

Achmea startte in 2000 met fitnesscenters in eigen beheer. De afgelopen jaren is de fitnessmarkt echter ingrijpend veranderd. De markt wordt gekenmerkt door een sterke concurrentie op prijs als gevolg van de opkomst van budgetketens. Bovendien willen veel Nederlanders naast sporten in een fitnesscenter, ook op andere manieren werken aan hun gezondheid. 

‘De nieuwe visie betekent dat aandeelhouder Achmea de Achmea Health Centers afstoot’, staat in het persbericht over de bedrijfsverkoop. ‘Er worden 19 vestigingen verkocht aan Fitland. Partijen hebben daarvoor vandaag een intentieovereenkomst gesloten. Vorig jaar is Achmea Health Centers al een samenwerking aangegaan met Fitland. De verkoop is een logische volgende stap, waardoor Fitland de grootste kwaliteitsketen op het gebied van fitness wordt.’
 

Daarnaast worden het hoofdkantoor en twaalf Health Centers gesloten. Deze Health Centers draaien al langjarig negatief en langer doorgaan was niet verantwoord. Koper Fitland is een keten met luxe wellnessresorts, hotels, restaurants en sportcentra en omvat na de voorgenomen bedrijfsovername van Achmea Health Centers 42 eigen locaties.

artikel delen

Snel en succesvol uw bedrijf verkopen?

Anoniem je bedrijf verkopen via Brookz

Plaats een anoniem verkoopprofiel op Brookz en bereik in korte tijd meer dan 20.000 potentiële kopers!