Fletcher neemt 3 hotels over

Redactie team, Brookz | May 13, 2016

Nederlandse keten

Fletcher Hotels neemt per 1 juni hotel-restaurant De Wageningsche Berg (Wageningen), landgoed-hotel Avegoor (Ellecom) en hotel-restaurant Frerikshof (Winterswijk) over. Circa 150 werknemers, waaronder veel parttimers, gaan mee naar de nieuwe eigenaar. Fletcher behaalde in het boekjaar 2014/2015 een nettowinst van € 1,9 mln op een omzet van € 109 mln. Bij de keten, die zich tot nu toe op Nederland richt, werken in totaal 2600 mensen. Omgerekend gaat het daarbij om circa 1200 fulltimebanen. Met de overname krijgt Fletcher er ongeveer 250 hotelkamers en 25 vergaderzalen bij.

Marktleider

Volgens CEO Rob Hermans van Fletcher heeft Jaap Venendaal Groep zich zelf gemeld met het aanbod de hotels over te nemen. De aanwinsten passen volgens hem qua geografische ligging goed bij Fletcher. Hermans streeft ernaar om in Nederland vijf à zes hotels per jaar over te nemen. Over enkele jaren wil hij zo op 100 hotels uitkomen. Fletcher wil daarmee marktleider worden in het middensegment van de Nederlandse hotelsector.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse