Forse kapitaalinjectie voor Barge Master

Redactie team, Brookz | December 12, 2014

Informal investor

Barge Master werd in 2007 opgericht door Martijn Koppert (ex-Shell en -BAM). De ondernemer bedacht een installatie tussen het schip en de kraan dat met sensoren de deining compenseert zodat de last stil blijft hangen. Op deze manier kunnen offshore werkschepen en kraanschepen op zee ook bij bijvoorbeeld storm en hoge golven hun werk kunnen uitvoeren.

Ongeveer vier jaar geleden stapte informal investor Frans van Seumeren in Barge Master. Inmiddels heeft de oud-eigenaar van Mammoet, een hijs- en transportbedrijf van zware lading, al ongeveer vijftien miljoen euro in de offshore-bedrijf gestopt voor de ontwikkelingen en uitbouw van de installatie.

Investeerder

Deze maand stapte ook Parcom Capital in Barge Master; met een kapitaalinjectie van 20 miljoen euro moet het bedrijf grootgemaakt worden. De investeringsmaatschappij van Nationale-Nederlanden krijgt door de participatie een meerderheidsbelang van 60 procent in handen, oprichter Koppert en zijn partners behouden 25 procent en ook Van Seumeren blijft aan boord met 15 procent van de aandelen.

‘Door de nieuwe aandeelhouder kunnen we versneld onze productie opschalen’, zegt Koppert. ‘Hierdoor kunnen we onze klanten een breder aanbod van motion compensation systems aanbieden, want we zien de vraag naar dit soort producten de komende jaren alleen maar stijgen.’

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen