Friese trappenspecialist haalt investeerder aan boord

Redactie team, Brookz | December 30, 2014

Bedrijf verkopen

De Vries Trappen produceert houten trappen voor zowel de woningbouw als voor bedrijfsgebouwen. Door de (bouw-)crisis kreeg het Friese bedrijf een flinke knauw, maar de onderneming ziet de orderportefeuille inmiddels weer groeien. Eigenaar Ronald Wagenaar zocht daarom naar een strategische partner die over voldoende financiële middelen beschikt.

Zijn zoektocht leidde hem naar de NOM. Deze investerings- en ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland neemt een minderheidsbelang in De Vries Trappen tegen een onbekend bedrag groeifinanciering. ‘Natuurlijk, als je een deel van je bedrijf verkoopt, gaat dat met de nodige emoties gepaard’, aldus Wagelaar. ‘Daar moet je niet voor weglopen.’

Participatie

De ontwikkelingen - van een productiegedreven naar vraaggestuurd onderneming - binnen De Vries Trappen, in combinatie met een aantrekkende markt, deden de NOM besluiten om een minderheidsbelang in het bedrijf te nemen. De participatie is ingedeeld in tranches en er is een achtergestelde lening verstrekt.

‘We zijn in gesprek gegaan en er is een businessplan gekomen’, blikt investment manager Laurens Kruize van de NOM terug. ‘Vervolgens hebben wij de organisatie onder de loep genomen, marktrapporten bestudeerd en afnemers van De Vries Trappen gesproken. Op basis daarvan hebben wij geconcludeerd dat de vooruitzichten uitstekend waren. De markt heeft zijn dieptepunt bereikt, er is schaarste ontstaan en dus moet er gewoon weer gebouwd worden.‘

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen