FTNON koopt productenpakket Dofra Foodtech

Redactie team, Brookz | September 22, 2015

Groeistrategie

Dofra Foodtech heeft zich toelegt op de productie van machines voor voedingsmiddelen, zoals uienschilmachines en zogenoemde paprika-ontkerners. Anders dan bij Lacquey verwerft FTNON geen aandelen in het Limburgse bedrijf, maar neemt alleen het productenpakket over. De koper haalt hiermee kennis in huis om meer soorten machines te kunnen bouwen en zowel nationaal als internationaal te groeien. De aandelen en de fabriek van Dofra in Horst blijven in handen van de huidige aandeelhouder. Zowel de ontwikkeling als de productie van machines blijven op die locatie plaatsvinden.

Investeringsmaatschappij

FTNON, voluit geheten Food Technology Noord-Oost Nederland, is ruim vijftig jaar actief in de bouw van machines voor de voedingsmiddelenindustrie en heeft vestigingen in Amerika en China. Sinds begin 2014 is de onderneming in handen van de Amsterdamse investeringsmaatschappij Active Capital. 

Een bedrijf (gedeeltelijk) kopen of verkopen? Kijk op ons overnameplatform

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen


Nieuwste bedrijven te koop ontvangen?

Inschrijving Brookz nieuwsbrief
Schrijf je in voor de Brookz nieuwsbrief en ontvang tweemaal per week het nieuwste bedrijvenaanbod in je inbox!
 
Reden interesse