Fusie Incassade en Groenewegen & Partners

Redactie team, Brookz | September 25, 2015

Consolidatie

Groenewegen en Partners is een full service creditmanagementorganisatie met 9 vestigingen, 43 (kandidaat-)gerechtsdeurwaarders en ruim 250 medewerkers. Incassade heeft vijf vestigingen (Leeuwarden, Apeldoorn, Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam) een omzet van 10 miljoen euro en telt 160 medewerkers. Door de fusie ontstaat een van de grootste gerechtsdeurwaarderskantoren van Nederland, met een gezamenlijke omzet van 30 miljoen euro. Marktleider blijft GGN uit 's-Hertogenbosch. Na deze fusie komt de nieuwe combinatie dicht in de buurt van de huidige nummer twee, het Rotterdamse kantoor Flanderijn.

Kostenbesparing

Bij veel van deurwaarders en incassokantoren staan omzet en winst onder druk en stijgen de kosten omdat geïnvesteerd moet worden in digitalisering. Maar volgens de directeuren van beide bedrijven is de fusie niet ingegeven door tegenvallende resultaten. Als gevolg van de fusie verdwijnen circa 40 van de in totaal 345 arbeidsplaatsen. Van de veertien kantoren worden er zes gesloten. In vier steden waar beide gerechtsdeurwaarders vertegenwoordigd zijn, gaat een vestiging dicht.

Een bedrijf (gedeeltelijk) kopen of verkopen? Kijk op ons overnameplatform

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen