Fusie leidt tot grote betonbestratingsspeler

Redactie team, Brookz | June 17, 2011

Door de fusie krijgt de nieuwe onderneming als naam MBI Groep. De groep wordt een zelfstandig Nederlands bedrijf met zowel de huidige aandeelhouders van MBI Beton - de familie Van der Meijden - als Holcim Betonproducten als aandeelhouders. In de nieuwe onderneming heeft de familie Van der Meijden een meerderheidsbelang.

Groeipotentieel

Holcim is een van 's werelds toonaangevende leveranciers van cement en aggregaten (steenslag, grind en zand) en andere activiteiten, zoals stortklaar beton en asfalt. Het bedrijf uit Capelle aan de IJssel heeft meerderheids- en minderheidsbelangen in ongeveer 70 landen op alle continenten.

'Al jaren geleden werd door ons onderkend dat een stevig fundament onder het bedrijf noodzakelijk is om in deze branche succesvol te kunnen zijn', zegt directeur Wim Blonk van Holcim Betonproducten. 'MBI heeft de laatste jaren door goed ondernemerschap en innovatie een enorme vlucht genomen; dezelfde trend die ons voor ogen staat. Na een paar gesprekken kwamen we al snel tot de conclusie dat er een groot potentieel lag.'

Marktleider

MBI is een familiebedrijf en actief in de productie en verkoop van stenen voor de infra-, tuin- en bouwmarkt. De familie Van der Meijden is al sinds 1945 aandeelhouder van het Veghelse bedrijf. De onderneming is actief op de Nederlandse, Belgische en Duitse markt.

'De banden en tegels van Holcim zijn een mooie aanvulling op de stenen van MBI', verklaart directeur Marcel Bettonvil van MBI Beton. 'Daarnaast besteedt Holcim veel aandacht aan duurzaamheid. De ambitie van de combinatie is om marktleider te worden in tuin en innovatieleider in infra. Verder zijn bouw en agro interessante segmenten waar de onderneming haar goede positie kan verbeteren.'

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen