Fusie Sentia met Belgische Intelligent

Redactie team, Brookz | November 24, 2015

Meerdere overnames

Sentia richt zich voornamelijk op de markt van outsourcing en hosting voor grote bedrijven. Intelligent richt zich op het MKB. Zowel Intelligent als Sentia groeit fors en heeft het dienstenaanbod de afgelopen jaren door overnames kunnen verbreden. Recent nam Intelligent nog de hostingbedrijven GimiScale, PriorWeb en Stone IS over, en Sentia consolideerde in Nederland onder meer Jitscale en PaasPlaza onder één merk. ReasonNet, bekend voor IaaS-producten en housing in haar eigen datacenters, blijft als apart merk bestaan.

Groeikapitaal

De Intelligent groep telt door het samengaan met Sentia meer dan 300 medewerkers in België en Nederland. De geconsolideerde omzet voor de groep wordt in 2015 geraamd op 60 miljoen euro. Intelligent heeft naar eigen zeggen de ambitie om op middellange termijn door te groeien tot één van de grootste Europese hostingspelers, met groeikapitaal van Waterland Private Equity.

Redactie team, Brookz

De redactie van Brookz bestaat uit een team van deskundige en ervaren auteurs op het gebied van bedrijfsovername, groei en financiering. De redactie is onafhankelijk en schrijft objectief over nieuws, trends en ontwikkelingen in de Nederlandse overnamemarkt. 

artikel delen